"SB" EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Dodik ostao "kratkih rukava", uzalud je pisao Guterresu, Komšić će se obratiti na sjednici...

Kako "Slobodna Bosna" saznaje Komšić će se obratiti kao što je to predviđeno, i to nakon što je Gutteresa informirao o Dodikovim blokadama i negiranju genocida.

  • Mini market

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 2

Iako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer zaprijetio raspadom države ukoliko se predsjedavajući Predsjedništva BiH obrati na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, nakon Komšićevog sastanka sa Gutteresom, evidentno je da će se Željko Komšić obratiti i na zasjedanju.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ostao je "kratkih rukava" iako je jučer oštro poručio, da ako generalni sekretar UN-a dozvoli Željku Komšiću obraćanje, onda će on doprinijeti raspadu BiH.

- Pošto vidim da se najavljuju sastanci i njegovo obraćanje, to govori da se UN upetljao u rasturanje BiH i njen raspad, rekao je Dodik.

Kako "Slobodna Bosna" saznaje Komšić će se obratiti kao što je to predviđeno, i to nakon što je Guterresa informirao o Dodikovim blokadama i negiranju genocida.

Komšić je, naime, tokom sastanka sa Guterresom naveo da je u Bosni i Hercegovini, odnosno u entitetu RS, na snazi političko protivljenje zakonu o zabrani negiranja genocida, te da član Predsjedništva BiH iz entiteta RS-a protivljenje zakonu koristi i kao sredstvo i kao izgovor za političke blokade u radu institucija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...