ŠTA SE DOGODILO U BANJOJ LUCI: Sjednica Skupštine Grada Banjaluka otkazana, reagirali su iz kabineta Draška Stanivukovića...

Ostvarile se su najave SNSD-ove vladajuće većine u Banjoj Luci.

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 1

Sjednica Skupštine Grada Banjaluka koja je trebalo da počne u 9 sati je otkazna.

Predsjednik Skupštine Mladen Ilić je saopćio da je većina odlučila da ne učestvuje u radu dok se ne postignu uslovi za "normalan dijalog".

U momentu kada je Ilić to saopćio, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je povikao na Ilića, te mu kazao:

"Jesi li ti normalan"?

Ispostavilo se da pomenutu rečenicu nije izgovorio Stanivuković, nego neko od odbornika Gradske skupštine.

Povodom događanja u Banjoj Luci oglasili su se i iz Tima za komunikaciju Grada Banja Luka.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

-Netačan je navod u vašem tekstu, da je u trenutku kada je predsjednik Skupštine Grada Banja Luka Mladen Ilić najavio da skupštinska većina neće sudjelovati u radu dok se ne steknu uvjeti za normalan dijalog, gradonačelnik Stanivuković povikao na Predsjednik Ilić, govoreći mu: "Jeste li vi normalni?"

Naime, gradonačelnik Stanivuković nije sudjelovao ni u kakvoj raspravi s predsjednikom Ilićem, niti je izgovorio spomenuti navod, ali su u raspravi sudjelovali određeni članovi Gradske skupštine, a iznošenjem neprovjerenih i nepotpunih informacija nanijeli ste štetu Gradu Banja Luka i gradonačelniku Draško Stanivuković. Također, iznoseći neprovjerene i nepotpune podatke u svom izvještavanju, postupili ste suprotno etičkom kodeksu novinara, a mi zahtijevamo da objavite ovaj demanti u skladu s njim i pošaljete ispriku, stoji u reagiranju iz Banje Luke.

U cilju pravovremenog informiranja javnosti "Slobodna Bosna" je objavila demantij u cijelosti, te se ovim putem izvinjava na nenamjernoj pogreški.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...