ŠTA JE VUČIĆ PORUČIO SRBIMA: “Čeka nas pojačano naoružavanje…”

... razgovarali smo o stiuaciji na Kosovu nakon kriminalne akcije prištinskog režima. Došli smo do zaključaka da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, ali i punoj sigurnosti za srpsko stanovništvo na Kosovu. Spremni smo nastaviti dijalog u Briselu, ali nećemo prihvatiti rješenja koja nisu kompromisna.

  • Regija

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 6

Savjet za nacionalnu bezbjednost danas je donio više odluka, zaključaka, prijedloga i preporuka, kazao je predsjednik Srbije nakon sjednice Savjeta u vezi sa najnovijim dešavanjima na Kosovu.

-Čeka nas pojačano naoružavanje, razgovarali smo o stiuaciji na Kosovu nakon kriminalne akcije prištinskog režima. Došli smo do zaključaka da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, ali i punoj sigurnosti za srpsko stanovništvo na Kosovu. Spremni smo nastaviti dijalog u Briselu, ali nećemo prihvatiti rješenja koja nisu kompromisna. Ta rješenja bi unižavala Srbiju, u najkraćem njime bi 70% onoga što su namjeravali da rade Albanci bi zaboravili na to, ali bi uveli 20 do 30 % mjera. Odbio sam to zato što sam sit politike svršenog čina i ne može se tako razgovarati sa Srbijom, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije imao je jasne zahtjeve, ali i korake koje kako kaže namjerava poduzeti.

-Povlačenje svih trupa sa sjevera Kosova, povratak na prijašnje stanje, a onda idemo u Brisel da razgovaramo. Ima još jedan uslov, tražimo hitan odgovor od Evropske unije postoji li Briselski sporazum i odgovor ćemo tražiti u narednih 30 dana. Njihovo ćutanje i nedobijanje odgovora nam je jasan znak. Ono zbog čega se pravio Briselski sporazum je zajednica srpskih opština.

-Dok traje krizna situacija snalazit ćemo se, neće uvijek biti svega, ali osnovnih životnih namirnica će biti dovoljno, poručio je Vučić narodu na sjeveru Kosova i najavio da će dodatne mjere biti razmatrane u narednih nekoliko dana.

-Neće biti pogroma našeg stanovništva kao 2004. godine i neće biti ni "Oluje" ni "Bljeska", poručio je Vučić, prenosi Oslobđenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...