NAORUŽANI SRBIN IZAZVAO TALAČKU KRIZU U NJEMAČKOJ: Specijalci opkolili autobus, čuli se i pucnji!

U autobusu u blizini Nirnberga odigrava se drama - Srbin je uzeo taoce, javljaju Njemački mediji.

  • Hronika

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 4

Talačka kriza odigrala se u autobusu u Njemačkoj, a pojedini mediji prenose da ju je izazvao Srbin

"Bild" je objavio da su specijalci savladali napadača koji je uzeo taoce u autobusu iz inostranstva. Napadač, navodno naoružani Srbin, nakon svađe u autobusu uzeo je dvojicu vozača kao taoce.

Pozvana je policija i dio autoputa A9 između Hilpoltštajna i Gredinga je potpuno zatvoren, uz prisustvo specijalaca i nadletanje policijskog helikoptera. Isti list javio je da su se čula tri pucnja i da je napadač savladan i priveden. Potom se ispostavilo da nisu bili u pitanju pucnji, već je policija ispalila šok metke da bi ga onesposobila i dezorijentisala.

Napadač je kazao da ima oružje ali to još uvijek nije potvrđeno, rekao je policijski izvor. Njegovi motivi za sada nisu poznati.

Mediji su ranije prenijeli da je napadač Srbin i da je u pitanju Lastin autobus, ali to još uvijek nije zvanično potvrđeno.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...