“MOMAK U TENEMA…”: Odata počast generalu Mustafi Hajrulahoviću Talijanu

Ttradicionalni turnir u boksu organizira se u znak sjećanja na generala Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH. Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju, 26. septembra.

  • Društvo

  • 23. Sep. 2021  

  • 0

Povodom 19. međunarodnog bokserskog memorijalnog turnira, danas je u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu odata počast rahmetli generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Mustafi Hajrulahoviću-Talijanu, u čije ime i s ciljem sjećanja na njegov doprinos našoj odbrambeno-oslobodilačkoj borbi se ovaj turnir organizira.

Cvijeće su položili ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, ministar privrede Adnan Delić, kao i v.d. ministra Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo.

Ministar Osmanović podsjetio je prisutne na generala Mustafu Hajrulahovića-Talijana.

"Momak u tenisicama, kako su zvali našeg Talijana, imao je empatiju prema svim svojim saborcima, ne praveći razlike između njih i sebe kao generala. Gdje god bi se pojavio, u nama je izazivao strahopoštovanje, ali i ohrabrenje za nastavak borbe. On danas nije sa nama, ali njegova žrtva još uvijek živi, i naša je obaveza upoznavati mlađe naraštaje ko je bio naš Talijan", istaknuo je ministar Osmanović, koji je posebne selame uputio porodici generala Hajrulahovića, koji su također bili prisutni u haremu džamije.

Inače, ovaj tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH. Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju, 26. septembra.

Na turniru će sudjelovati četiri takmičarske kategorije – juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na inicijativu Udruženja bokserski klub „Zlatni ljiljan” Sarajevo, koja je jednoglasno prihvaćena u Skupštini Kantona Sarajevo, saobraćajnica u izgradnji (Prva transverzala), na potezu od raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa ulicom Braće Begić, u čast generala, nosit će njegovo ime – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...