„BIT ĆE TO PRAVI SNJEŽNI MJESEC…“: Meteorolog Bakir Krajinović najavio vremenske prilike u Bosni i Hercegovini

Ovih dana vratilo nam se pravo ljeto, a temperature za vikend prelaziti će 28 stepeni u hladu.

  • Vijesti

  • 24. Sep. 2021  24. Sep. 2021

  • 1

No, koliko će sve potrajati pojasnio je meteorolog Bakir Krajinović.

Klimatološka analiza podataka o pojavi snježnog pokrivača, tačnije prvom danu sa snijegom, ukazuje da je septembar rezervisan samo za najviše planine centralne Bosne. U oktobru već se granica spušta niže, a novembar je pravi snježni mjesec. Najkasnije, logično u Hercegovini, snijeg počinje u decembru.

Na grafu su prikazani podaci o datumu koji čini srednju vrijednost svih raspoloživih podataka. Snijeg, ne tako često, znao je padati i puno ranije od ovih datuma na svim analiziranim stanicama, pojasnio je meteorolog Bakir Krajinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...