EKSPLODIRAO KAZAN ZA RAKIJU: Povrijeđeni otac, sin i zet

Tri osobe su povrijeđene kada je u srijedu u pomoćnoj prostoriji vikendice u naselju Beli breg kod Banstola u Srbiji eksplodirao kazan za pečenje rakije.

  • Hronika

  • 25. Sep. 2021  25. Sep. 2021

  • 1

Tom prilikom je B. K. (65) zadobio opekotine po licu, vratu i rukama, dok su njegov sin M. K. (27) i zet V. R. (38) ispečeni po rukama i grudima. Svi su prevezeni na VMA, gdje im je pružena neophodna ljekarska pomoć, prenosi Telegraf.rs.

Prema riječima supruge povrijeđenog B. K, kazan je eksplodirao nakon što je rakija već bila ispečena, prenose mediji.

"Mi smo iz Beograda i svake godine od 2006. dolazimo u našu vikendicu u Beli breg i pečemo rakiju. Moj muž, sin i zet su stajali kod kazana i ništa nije ukazivalo na to da bi moglo da dođe do nesreće. Oko 15 sati oni su završavali sa pečenjem rakije. Posle toga su u kazan, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, sipali vodu kako bi ga očistili", priča žena, koja nije htjela novinarima da kaže svoje ime.

Ona je ispričala da je njena unuka u jednom trenutku prišla kazanu i pozvala svog djeda B. K. kako bi mu rekla da je čula neko šištanje.

"Kada je moj suprug prišao, počeo je da zagleda cevi kako bi otkrio odakle dolazi taj zvuk. Baš u tom trenutku je eksplodirao gornji deo kazana. Vrela voda ga je zasula po licu, vratu i rukama. Našeg sina, koji je uspeo da zgrabi ćerkicu i zaštiti je telom, voda je ispekla po stomaku, a zeta je para opekla po rukama", kaže ona i dodaje:

Ova žena kaže da je u tom trenutku bila u kući.

"Kada sam čula eksploziju, izgedalo mi je kao da je neko bacio bombu. Istrčala sam i videla kako moj suprug, sin i zet panično skidaju odeću sa sebe i bacaju je na pod. Pritrčala sam i uzela unuku koja je plakala. Odmah sam je pogledala, ali, srećom, nije imala nikakve povrede", dodaje.

Potresena žena ispričala je da je B. K. najteže povrijeđen jer je bio najbliže kazanu kada je eksplodirao, piše Informer.

"Njemu je vrela voda prilično ispekla lice, vrat i ruke. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć, koja je brzo stigla, a uskoro se pojavila i patrola policije. Lekari su muža, sina i zeta prevezli na Vojnomedicinsku akademiju. Suprug je zadržan u bolnici, a sin i zet su pušteni na kućno lečenje", navela je ona, prenijele su Nezavisne novine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...