PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Preukusni gulaš sa...

...četiri paradajza i 400 gr junetine bez kosti.

  • Gastro

  • 25. Sep. 2021  

  • 0

SASTOJCI:

1 glavica luka

4 paradajza

ulje

so

biber

kocka za supu

1 kašika senfa

PRIPREMA:

1. Meso isijeći dobro zaćiniti sa solju, biberom i senfom.

2. Propržiti meso na jakoj vatri da dobije boju.

3. Luk isijeći na kolutove i dodati mesu, smanjiti temperaturu. Dodati 400 ml vode i kuhati u pretisu 20 minuta.

4. Dodati svježi krupno rezani paradajz i kocke za supu. Vodu dodati po potrebi.

5. Sve zajedno kuhati još deset minuta u pretisu.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...