PRILOG, MEZE, PRIJEDLOG: Savršen pečeni krompir pripremite na ovaj način

Izvana hrskav, unutrašnjost nevjerovatno mekana. Možete ga služiti kao predjelo ili kao meze.

  • Gastro

  • 26. Sep. 2021  26. Sep. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 kg krompira

maslinovo ulje (po želji)

začin (izbor po želji)

PRIPREMA:

1. Krompir oguliti i isijeći na polovice.

2. Kuhati ga deset minuta u slanoj vodi.

3. Nakon toga, poredajte ga u nauljen pleh u jednom sloju, (jako važno ) i peći 30 minuta.

4. Izvaditi pleh iz rerne i svaki krompir pojedinačno blago pristisnuti gnječilicom za pire.

5. Začine pomiješati sa tri kafene kašike maslinovog ulja i premazati preko krompira.

6. Vratiti u rernu na još 30 minuta. (dok ne dobije zlatnu boju).

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...