LETEĆI VLADIKA OBILJEŽIO USTOLIČENJE: Episkop Jovan Ćulibrk se padobranom spustio pred manastir (VIDEO)

Dan uoči ustoličenja novog episkopa budimljansko-nikšićkom Metodija, vernici u Beranama mogli su da prisustvuju nesvakidašnjem prizoru - episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk se padobranom spustio u manastir Đurđevi stupovi.

  • Šareni svijet

  • 26. Sep. 2021  

  • 7

Iako je za neke prizor ispred manastira u Beranama bio neočekivan, oni koji su upoznati sa biografijom episkopa pakračko-slavonskog nisu bili iznenađeni time što je vladika Jovan izabrao da se baš na ovakav način pojavi na ustoličenju Metodija, koji je takođe veliki ljubitelj padobranstva.

“Nije tu u pitanju nekakvo sportsko interesovanje. Ja sam 2002. godine uveden u 63. padobransku brigadu, kao deo eksperimenta kako će funkcionisati buduće vojno sveštenstvo u tadašnjoj Vojsci Jugoslavije, a sada Vojsci Srbije. Odluka je bila da se počne sa elitnom jedinicom, kao i u svakom drugom slučaju kad su u pitanju eksperimenti te vrste, jer to se uvek radi u najboljim jedinicama. Tako je odlučeno da to bude 63. padobranska brigada, čije sam pripadnike već poznavao. Ja sam, naravno, prethodno prošao fizičke i psihičke, odnosno psihološke testove. Prvi zaključak je bio da sveštenik mora da prođe sve ono što prolazi svaki pripadnik jedinice i da on ne može ni po čemu biti izdvojen od života vojnika. Tako sam ja prošao osnovnu padobransku obuku u Nišu – zahtevnu i tešku, nakon čega sam postao padobranac. To je jedinica iz koje se ne odlazi lako, nađite mi muškarca koji se ne ponosi time što je padobranac, svakako i ženu, ali to je izrazito podvižnički, muški posao. Ne možete vi sada skočiti, postati padobranac i ponašati se kao da ste isti kao pre, to je nemoguće. Ne postoji čovek koji je ostao isti posle skakanja padobranom”, rekao je ranije episkop Jovan Ćulibrk.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...