PORESKI OBVEZNICI TREBA DA ZNAJU: “Koliko nas košta suspendovani Fahrudin Solak?”

Koliki su ukupni troškovi njegovog zaposlenja, počevši od 12. maja 2020. godine, a završno sa 31. augustom 2021. godine“

  • Ekonomija

  • 27. Sep. 2021  27. Sep. 2021

  • 4

Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je Sektoru za računovodstveno–finansijske poslove, javne nabavke i skladištenje Federalne uprave civilne zaštite pitanje koliko je novca poreskih obveznika potrošeno na Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite.

„S obzirom na to da je Fahrudin Solak, protiv kojeg je Sud BiH potvrdio optužnicu u predmetu ‘Respiratori’, u maju 2020. godine preventivno suspendovan s pozicije direktora Federalne uprave civilne zaštite i od tada prima puni iznos plaće, a po mojim saznanjima prima i dodatak na posebne uslove rada. Poreski obveznici Federacije treba da znaju koliki je ukupni trošak njegovog zaposlenja, počevši od 12. maja 2020. godine, a završno sa 31. augustom 2021. godine“, rekao je Čamdžić, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...