RATNOHUŠKAČKE PORUKE VUČIĆA ANIMIRALE REGION: Reagovao i hrvatski premijer Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je večeras ultimatum srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je pozvao NATO-a da spriječi pogrom srpskog stanovništva na Kosovu kazavši da "imaju 24 sata ili će Srbija reagovati".

  • Regija

  • 27. Sep. 2021  

  • 0

Plenković je apelovao na zdrav razum.

“Šaljemo poruke smirivanja tenzija”, istakao je hrvatski premijer.

Govorio je i o zločinu u Zagrebu .

“Izražavam osudu najtežeg zločina koji se dogodio u Zagrebu gdje je ubijeno troje djece, izražavamo sućut. To su iznimke, takve situacije su strašne. Nije bilo intervencija centara i drugih institucija jer nije bilo ni signala da bi se nešto događalo. Ispitat ćemo sad što se zaista sve dogodilo, strašan je slučaj”, poručio je Andrej Plenković .

Istaknuo je na koji će se način zakonskim intervencijama i konkretnim koracima pokušati spriječiti ovakve situacije.

“Idemo u veliku reformu sistema socijalne pomoći, nekoliko zakona će ići u javno savjetovanje”, dodao je na kraju premijer RH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...