POČINJE IZGRADNJA SAVREMENOG KOMPLEKSA U SARAJEVU: Finansira se iz sredstava Delegacije EU u BiH, evo o čemu se radi...

Radi se o savremenom pritvorskom kompleksu.

  • Ekonomija

  • 28. Sep. 2021  28. Sep. 2021

  • 4

Danas se na lokalitetu Blažuja – Općina Ilidža, zapadni prilaz gradu Sarajevu, počela je izgradnja savremenog pritvorskog kompleksa KPZ – a Sarajevo.

On se finansira iz sredstava Delegacije EU u BiH, što predstavlja veliki uspjeh Vlade Federacije BiH, obzirom da su predmetne aktivnosti koje je realizovao Kazneno – popravni zavod poluotvorenog tipa Sarajevo omogućile i realizaciju projektnog rješenja rekonstrukcije zgrade Palate pravde u kojoj je trenutno smješten zavod i sudovi.

Na sastanku održanom u prostorijama Općinskog suda u Sarajevu, predstavnici VSTV-a su pohvalili upravu KPZ-a Sarajevo na čelu sa direktorom Farukom Zubčevićem i njihovu posvećenost da se ova dva velika projekta realizuju u zadatom roku. Finansiraju se sredstvima IPA fondova i sredstvima Vlade Kraljevine Norveške, u kontekstu projekta „Unapređenja kvaliteta pravosuđa“, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...