VOJNICI KFOR-a STIGLI NA JARINJE: Srbi skandiraju "Srbija, Srbija...“ (VIDEO)

Traženo je da se ukloni kamion koji se nalazi pored puta, a na kome je natpis Zajednica srpskih opština (ZSO).

  • Regija

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 1

Vojnici KFOR-a su stigli na Jarinje, otpočelo je i povlačenje mehanizacije pomoću koje su Srbi napravili blokadu, a krenuli su i pripadnici kosovske policije. Međutim, kako pripadnici ROSU-a su prvo krenuli da se povlače, da bi zatim krenuli u rikverc i vratili se na položaje.

Oni su tražili da se ukloni kamion koji se nalazi pored puta, ali na kome je natpis Zajednica srpskih opština (ZSO). Kamion je nakon izvjesnog vremena uklonjen.

Kamioni koji su blokirali administrativni prelaz sa srpske strane povlače se i očekuje se da će uskoro cijeli put biti prohodan. Na prelazu se i dalje nalaze brojni građani, televizijske ekipe, ali i pripadnici KFOR-a.

Srbi skandiraju „Srbija, Srbija“ nedaleko od specijalnih snaga kosovske policije.

Naime, kada su svi pomislili da se kreće sa deblokadom, kosovska policija je zaustavila vozila, a ROSU kreće u prvobitni položaj, piše Oslobođenje.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...