GORAŽDANIN PONOVO PISAO PALMERU: "Razgovarajte s nama nekonstutivnim građanima BiH"

Prihvatam da sam laik u ovoj oblasti ali dopustite mi da mislim kako to dvoje nikako ne ide, piše Slavko Klisura.

  • Društvo

  • 02. Okt. 2021  

  • 0

Dugogodišnji novinar i društveni radnik iz Goražda Slavko Klisura na svoj način nastavlja borbu za građansku BiH. Opet je pisao američkom izaslaniku za izbornu reformu Matthewu Palmeru.

Drugi nastavak pisma gsn. Palmeru Poštovani gsn. Palmer, u intervjuu " Avazu" kažete "Država je skup građana i svi oni...

Objavljuje Slavko KlisuraSubota, 2. listopada 2021.

"Poštovani gsn. Palmer, u intervjuu "Avazu" kažete: "Država je skup građana i svi oni imaju pravo kao pojedinci". Lijepo. Zatim, dodajete i rečenice kojima, oprostite ako griješim, podržavate etnički princip u BiH i "snagu" tri nacije/naroda kao osnovu uređenja.

Prihvatam da sam laik u ovoj oblasti ali dopustite mi da mislim kako to dvoje nikako ne ide. 

Zapravo, vi nigdje niste ni spomenuli građanke i građane koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od tri naroda (konstituivna), a očito vam ne pada na pamet da se makar sjetite nas Bosanaca i Hercegovaca, kao nemale grupe koja ovom zemljom korača sa ponosom, iako nepriznati i poniženi.

I ne slažem se sa vašom konstatacijom da je "država skup građana". Ja sam građanin BiH i u tom "skupu" ne želim biti, jer su nas "skupovi" i doveli do toga da smo ja i moji sapatnici, Bosanci i Hercegovci, nepoželjni...

Ne sumnjam u vaše dobre namjere, ali izađite makar nakratko iz kabineta i razgovora sa zvaničnicima kojima je BiH samo u foteljama i buđelarima i dođite da razgovarate i sa nama. Nekonstituivnim građankama i građanima.

Ova je Bosna i Hercegovina i naša domovina.

P.S. I da. U šta bi bio upakovan taj minimalni paket reformi koji pominjete? U celofan?", napisao je Klisura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...