O DŽEKI I JUTROS BRUJI ITALIJA: Pogledajte kakvim je majstorijama kapiten „Zmajeva“ donio Inzaghijevom timu nova tri boda

Talijanski nogometni prvak Inter pobijedio je u susretu 7. kola Serie A na gostovanju Sassuolo sa 2:1 preokrenuvši rezultat u drugom poluvremenu.

  • Sport

  • 03. Okt. 2021  03. Okt. 2021

  • 0

U prvom poluvremenu domaćin je posve zasluženo vodio, no talijanski prvak je u nastavku zaigrao daleko bolje. Ključnim su se pokazala čak četiri izmjene koje je Simone Inzaghi napravio u 57. minuti utakmice "probudivši" svoju momčad.

Domaćin je poveo u 22. minuti iz jedanaesterca, a siguran realizator je bio Domenico Berardi. Kazneni udarac je skrivio Milan Škriniar načinivši prekršaj nad Jeremiom Bogom.

Talijanski prvak je uspio izjednačiti u 58. minuti šestim golom ove sezone Edina Džeke. Bh. napadač je ušao u igru minutu ranije i iz prvog dodira je svladao Andreu Consiglija. Džeki je sjajno s lijeve strane ubacio Ivan Perišić.

Dvadeset minuta kasnije Džeko je na dodavanje Marcela Brozovića izborio kazneni udarac kojeg je Lautaro Martinez pretvorio u vodstvo gostiju.

Pet minuta prije kraja Džeko je zabio i drugi gol na utakmici, no on je nakon asistencije VAR-a poništen.

"Očekivao sam da ću ovako otvoriti sezonu jer znam kakve kvalitete imam i zato me je Inter doveo. Uvijek dajem maksimum, bez obzira da li igram od prve minute ili počinjem s klupe", rekao je Džeko nakon utakmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...