MISTERIOZNA SMRT PORODICE ĐOKIĆ: Tijela u lišću, telefoni u isto vrijeme ugašeni, sumnja se da su brutalno likvidirani zbog...

Ispunile su se najcrnje slutnje rođaka porodice Đokić, čiji su članovi, supružnici Goran (57) i Gordana (56), i njihova kćerka Lidija (25), pronađeni nedaleko od zapaljenog automobila marke "Passat", u okolini Aleksinca. Slučaj potrage pun je misterija, a zasad nije poznat uzrok smrti tročlane porodice.

  • Regija

  • 03. Okt. 2021  

  • 2

Drama je počela u nedjelju nešto poslije ponoći kada se Đokićima izgubio svaki trag, kao da su u zemlju propali, kako je i sam ministar policije Srbije Aleksandar Vulin izjavio. Goran je vlasnik mjenjačnice iz Aleksinca, a po riječima njegovih rođaka, on je već ranije imao problema sa raznim mutnim tipovima, te je nekoliko puta bio na meti raznih napada.

Jednom su ga čak i fizički napali, kada su mu postavili sačekušu ispred kuće. Kako ni tu nije bilo kraj, jednog su ga čak držali na nišanu pištolja.

Tročlana porodica, za kojom je cijela Srbija tragala proteklih nekoliko dana, kobne večeri vraćala se iz mjesta Moravac, gdje su bili na večeri kod Goranove majke, u Aleksinac, a cijeli put dugačak je samo tri kilometra. Pošto se nisu javljali na telefone u ponedjeljak, rodbina je krenula u potragu za njima.

Mobilni telefoni Ðokića posljednji put bili su aktivni 26. septembra, odnosno tada je bila uključena aplikacija Viber.

Ipak, Goranu i njegovoj kćerki Lidiji su telefoni isključeni oko 3 sata ujutro.

Ono što se, za sada, pouzdano zna i od čega će policija morati da krene je snimak kamere za video-nadzor sa jedne autopraonice, kraj koje su prošli. Riječ je o objektu nadomak Aleksinca, a kamera je snimila njihov „Passat“ kako prolazi cestom u nedjelju u 00.10 sati.

To je posljednji trenutak kada je tročlana porodica viđena živa, a nepoznanica je šta se nakon toga desilo, piše Nova.rs.

Ono što je poznato jeste da je Đokić pozajmio sumu od 15.000 eura nepoznatom muškarcu, a nije utvrđeno da li je to povezano s nestankom porodice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...