ERDOGAN NAKON SASTANKA U ISTANBULU: "Ksenofobija i islamofobija postat će sve rašireniji..."

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako će s porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije korona virusa, ksenofobija i islamofobija postati sve raširenije, javlja Anadolija.

  • Svijet

  • 03. Okt. 2021  

  • 1

Erdogan je u predsjedničkom uredu Dolmabahce u Istanbulu primio predsjednika Međunarodne unije demokrata (UID) Koksal Kusa i delegaciju.

Turski predsjednik je u obraćanju govorio o pandemiji, odnosno o problemima s kojima će se ljudi na globalnom nivou suočavati nakon nje.

Kulturni rasizam univerzalni je problem

Kazao je kako s procesom normalizacije razaranja uzrokovana pandemijom počinju izlaziti na vidjelo.

“Slike sa benzinskih pumpi i tržnica u Velikoj Britaniji proteklih dana samo su jedan primjer poremećaja uzrokovanih pandemijom u lancima opskrbe. Kako vrijeme prolazi, velika je vjerovatnost da će se slični problemi pojaviti i u drugim zemljama. S porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije kororna virusa, ksenofobija i islamofobija postat će sve raširenije”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Kulturni rasizam univerzalni je problem koji ne pogađa samo nas i naše građane, već i sve strance i doseljenike u Evropi.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...