MAESTRALNO NA ANFIELDU: Salahov pogodak oduševio fudbalski svijet, Liverpool ostaje ...(VIDEO)

Egipćanin je pokazao i drugu dobru stranu svoje igre asistencijom za prvi pogodak Liverpoola, kada je savršenim pasom uposlio Sadio Manea nakon što je prevario Joao Cancela.

  • Sport

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 0

Dva čarobna trenutka Mohameda Salaha osigurala su Liverpoolu da ostane jedina neporažena ekipa u Premiershipu ove sezone nakon jučerašnjeg remija 2:2 u sjajnoj utakmici protiv Manchester Cityja.

Nakon prvih 45 minuta činilo se kako će sjajni Cityjev kolektiv razbiti Redse i nanijeti im prvi prvoligaški poraz na Anfieldu još od 2017. godine.

Međutim, uz sav lijep nogomet koji je Pep Guardiola proizveo sastavljanjem niza kreativnih veznjaka, engleski prvaci nemaju ubojitog strijelaca kao što je to Salah.

Egipćanin je pokazao i drugu dobru stranu svoje igre asistencijom za prvi pogodak Liverpoola, kada je savršenim pasom uposlio Sadio Manea nakon što je prevario Joao Cancela.

No, to je bio samo uvod u drugi gol njegove ekipe, koji će svim ljubiteljima nogometa dugo ostati u sjećanju.

Cancelo je ovaj put bio jedan od četvorice defanzivaca Cityja koje je Salah ostavio iza sebe, dok je odbijao pritisak Phila Fodena i Bernanda Silve prije nego što je predriblao Aymerica Laportea i pucao pored nemoćnog Edesona slabijom desnom nogom.

"Samo najbolji igrači na svijetu postižu ovakve golove. Apsolutno nevjerovatno. Budući da ovaj klub nikada ništa ne zaboravlja, ljudi će i dalje pričati o ovom golu za 50-60 godina kad se sjete ove utakmice", rekao je menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

Kevin de Bruyne je kasnije spasio bod Manchester Cityju, ali Salahov pogodak je definitivno ukrao predstavu.

Salah je sada postigao gol u sedam uzastopnih utakmica, a ima devet u isto toliko utakmica ove sezone, evocirajući uspomene na njegovu senzacionalnu debitantsku sezonu 2017/18. kada je postigao 44 pogotka.

"Trenutno je u top formi. Ne vidim nikoga na svijetu da igra bolje u ovom trenutku. Njegov rekord i početak ove sezone bili su apsolutno izvanredni", rekao je bivši štoper Liverpoola Jamie Carragher za Sky Sport.

Čak je i Guardiola bio pun hvale za 29-godišnjeg igrača, a nastavio ga je opisivati kao najboljeg krilnog napadača u Premiershipu kojeg je ikad vidio, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...