RECEPT KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠE UKUĆANE: Pripremite piletinu sa čilijem

Za današnji ručak predlažemo vam piletinu sa čili papričicom.

  • Gastro

  • 06. Okt. 2021  06. Okt. 2021

  • 0

Sastojci:

1/2 kg bijelog pilećeg mesa (otkošćenog)

1 veća, svježa, crvena paprika

1 čili papričica

1 manja konzerva (od 340g) crvenog pasulja

1 manja konzerva kukuruza šećerca

1 manja konzerva paradajza pelata (u kockicama)

100 g kisele pavlake

suvi biljni začin

biber

ulje

Priprema:

Pileće meso isjeći na kocke, a svježu papriku isjeći na prutiće (svježu papriku prepoloviti, očistiti od sjemenki i, svaku polovinu, isjeći ukoso na trake). Čili papričicu, zajedno sa sjemenkama, isjeći na krugove).

Na zagrijano ulje staviti isječeno meso da se dinsta. Kada meso, blago, porumeni ubaciti papriku, obje vrste, i nastaviti sa dinstanjem, još oko pet minuta.

Zatim dodati iscijeđen i, pod mlazom vode, opran crveni pasulj, iscijeđen kukuruz šećerac i paradajz pelat. Dobro promiješati i začiniti (suvi biljni začinom i mljevenim biberom) po ukusu.

Krčkati, na tihoj temperaturi, 10-ak minuta, pa ubaciti kiselu pavlaku. Promiješati da se pavlaka rastopi, skloniti sa vatre i poslužiti, piše Hayat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...