Politika
ĐURO KOZAR O PRESUDI MILORADU DODIKU: "Neka treća ruka može da se umiješa..." (VIDEO)
Prije 4h0
Za današnji ručak predlažemo vam piletinu sa čili papričicom.
Gastro
06. Okt. 2021 06. Okt. 2021
0
Sastojci:
1/2 kg bijelog pilećeg mesa (otkošćenog)
1 veća, svježa, crvena paprika
1 čili papričica
1 manja konzerva (od 340g) crvenog pasulja
1 manja konzerva kukuruza šećerca
1 manja konzerva paradajza pelata (u kockicama)
100 g kisele pavlake
suvi biljni začin
biber
ulje
Priprema:
Pileće meso isjeći na kocke, a svježu papriku isjeći na prutiće (svježu papriku prepoloviti, očistiti od sjemenki i, svaku polovinu, isjeći ukoso na trake). Čili papričicu, zajedno sa sjemenkama, isjeći na krugove).
Na zagrijano ulje staviti isječeno meso da se dinsta. Kada meso, blago, porumeni ubaciti papriku, obje vrste, i nastaviti sa dinstanjem, još oko pet minuta.
Zatim dodati iscijeđen i, pod mlazom vode, opran crveni pasulj, iscijeđen kukuruz šećerac i paradajz pelat. Dobro promiješati i začiniti (suvi biljni začinom i mljevenim biberom) po ukusu.
Krčkati, na tihoj temperaturi, 10-ak minuta, pa ubaciti kiselu pavlaku. Promiješati da se pavlaka rastopi, skloniti sa vatre i poslužiti, piše Hayat.
Politika
ĐURO KOZAR O PRESUDI MILORADU DODIKU: "Neka treća ruka može da se umiješa..." (VIDEO)
Prije 4h0
Regija
U GEPEKU 4,7 MILIONA EURA, ZA PETAMA JOJ SVE SLUŽBE: Ukrajinka Tatjana došla na Jadran sa GOMILOM KEŠA i pokupovala luks hotele, PARE ZGRNULA NA "JAJIMA ZA 17"
Prije 4h0
Svijet
KOLIKO IM JE VJEROVATI: Izrael objavio da se večeras nastavlja dopremanje pomoći u Gazu iz zraka
Prije 4h0
Hronika
OVO SU DJEVOJKE KOJE SU POGINULE U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD BILEĆE: Jedna je bila vaspitačica, a druga studentica ekonomije
Prije 4h0
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, ISPLATIVO: Napravite ukusnu štrudlu s grizom i kupinama po ovom receptu
24. Jul. 20250
Gastro
ITALIJANSKO JELO KOJE SU AMERIKANCI NAPRAVILI SVOJIM KLASIKOM: Kad poželite nešto brzo, kremasto i stvarno zasitno...
Prije 18h0
Gastro
MOŽE I BEZ ŠEĆERA: Na brzinu napravite vrhunski dijetalni kolač od jabuka i iznenadite ukućane (VIDEO)
24. Jul. 20250
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE NAJKREMASTIJI SLADOLED OD BRESKVI: Najbolji način da iskoristite sezonsko voće
25. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.