Vijesti
KAKO JE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIZNAO UČEŠĆE U "SARAJEVO SAFARIJU": Nije mogao pretpostaviti da će ga ovo ODATI... (VIDEO)
Prije 2h0
Za današnji ručak predlažemo vam piletinu sa čili papričicom.
Gastro
06. Okt. 2021 06. Okt. 2021
0
Sastojci:
1/2 kg bijelog pilećeg mesa (otkošćenog)
1 veća, svježa, crvena paprika
1 čili papričica
1 manja konzerva (od 340g) crvenog pasulja
1 manja konzerva kukuruza šećerca
1 manja konzerva paradajza pelata (u kockicama)
100 g kisele pavlake
suvi biljni začin
biber
ulje
Priprema:
Pileće meso isjeći na kocke, a svježu papriku isjeći na prutiće (svježu papriku prepoloviti, očistiti od sjemenki i, svaku polovinu, isjeći ukoso na trake). Čili papričicu, zajedno sa sjemenkama, isjeći na krugove).
Na zagrijano ulje staviti isječeno meso da se dinsta. Kada meso, blago, porumeni ubaciti papriku, obje vrste, i nastaviti sa dinstanjem, još oko pet minuta.
Zatim dodati iscijeđen i, pod mlazom vode, opran crveni pasulj, iscijeđen kukuruz šećerac i paradajz pelat. Dobro promiješati i začiniti (suvi biljni začinom i mljevenim biberom) po ukusu.
Krčkati, na tihoj temperaturi, 10-ak minuta, pa ubaciti kiselu pavlaku. Promiješati da se pavlaka rastopi, skloniti sa vatre i poslužiti, piše Hayat.
Vijesti
KAKO JE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIZNAO UČEŠĆE U "SARAJEVO SAFARIJU": Nije mogao pretpostaviti da će ga ovo ODATI... (VIDEO)
Prije 2h0
Vijesti
OVO JE ALDINA JAHIĆ KOJOJ JE PRESUDIO MONSTRUM ANIS KALAJDŽIĆ: Prošle godine se iz Sarajeva preselila u Mostar zbog posla (FOTO)
Prije 2h0
Sport
NESTVARNI PRIZORI IZ BUDIMPEŠTE: Navijači Mađarske na utakmici protiv Irske skandiraju "Bosna, Bosna" (VIDEO)
Prije 2h0
Vijesti
BEOGRADSKI ADVOKAT PRUŽIO DOKAZE, SRBIJA ĆE DA SE TRESE: "Vučić je učestvovao u Sarajevo safariju zajedno sa Zackom Novakom..."
Prije 2h0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
Prije 16h0
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.