ZAISTA, NEOBIČNA SUTLIJA: Umjesto riže...

...za ovu sutliju se koristi tjestenina poput tarhane koja se zove Acini di pepe.

  • Gastro

  • 06. Okt. 2021  06. Okt. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr tjestenine Acini di pepe

1 šolja šećera

2 kašike brašna

1 ¾ šolje soka od ananasa

2 jaja

1 kašika soka od limuna

3 litra vode

1 kašika ulja

500 gr mandarina

250 gr ananasa

250 ml vrhnja za šlag

1 šolja kokosovog brašna

PRIPREMA:

1. U šerpici pomiješajte šećer, brašno, so, sok od ananasa i jaja.

2. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne pa sklonite s vatre.

3. Dodajte sok od limuna i pustite da se ohladi.

4. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, saperite pod mlazom hladne vode, ocijedite i ostavite da se ohladi.

5. U velikoj posudi pomiješajte jaja, kremu, mandarine i ananas.

6. Šlag umutite pa dodajte smjesi.

7. Pospite kokosom i servirajte.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...