SARAJEVSKI AERODROM NADOMAK NEOČEKIVANIH REZULTATA: Niskobudžetna kompanija Wizz-Air sve je promijenila...

Tokom mjeseca Wizz Air je ponudio najviše mjesta iz Sarajeva, a slijede ga Turkish Airlines i Austrian Airlines.

  • Ekonomija

  • 07. Okt. 2021  

  • 0

Sarajevski aerodrom u septembru je imao 99.950 putnika, što je samo 5,1 posto manje od rezultata iz 2019. godine kada je dočekalo 105.370 putnika.

Snažne performanse potaknuo je Wizz Air, koji je ovog ljeta otvorio bazu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao i niz bliskoistočnih prijevoznika koji su pokrenuli nove rute i povećali frekvencije do grada.

Tokom mjeseca Wizz Air je ponudio najviše mjesta iz Sarajeva, a slijede ga Turkish Airlines i Austrian Airlines.

Najviše je kapaciteta bilo na raspolaganju od i do istanbulske zračne luke Sabiha Gocken, potom do glavnog aerodroma Istanbul, a na trećem mjestu destinacija je Beč.

Tokom prva tri tromjesečja, Aerodrom Sarajevo je kroz svoja vrata primio 550.483 putnika, što je pad od 40,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2019, prema podacima Ex-Yu Aviation News.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...