"UBILI SU MI DIJETE, SADA NEKA UBIJU MENE...": Davor Dragičević najavio povratak u Banju Luku i šokirao gledatelje u Srbiji

“Kad sam doživio da mi država otme i ubije dijete, mislim da je sve moguće. Optužio sam vrh RS-a za to i od toga sam samo dobio metu na čelu”, rekao je u emisiji “Probudi se” Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića.

  • Vijesti

  • 07. Okt. 2021  07. Okt. 2021

  • 8

On je nedavno najavio da se vraća u RS, pošto mu je odbijen politički azil u Austriji. Dragičević navodi se brojne sumnje kriju iza odluke da ne dobije azil.

“Dosta čudnih stvari se dešavalo. Sutkinja koja je, sredinom januara, već odlučila da mi dodijeli azil je sklonjena sa mog slučaja. Mislim da je ovo politička odluka, ali ono što je najbitnije jeste da se ja do kraja mjeseca vraćam u Banju Luku i da nastavljam svoj put – za istinu i pravdu za svoje dijete”, rekao je Davor Dragićević.

Nastavak borbe i povratak u BiH, Davor vidi kao nastavak borbe koja je još 2018. godine započeta ubistvom mladog Davida Dragičevića.

“Ja sam Davor Dragičević, koji je živio 50 godina u entitetu RS i kome su oteli i ubili dijete. Optužio sam vrh RS-a i šta sam dobio od toga? Dobio sam metu na čelu - i ja i moja porodica i moji prijatelji. Dobio sam etiketu da sam vehabija, terorista, rušitelj i morao sam na kraju da izbjegnem kako bih spasio svoj život. Mora sam da izmjestim grob svog djeteta iz Banje Luke. Svojim povratkom nastavit ću još jaču borbu prema svima onima koji su učestvovali u tom svirepom ubistvu”, rekao je on, navodeći da se ne plaši od povratka u RS, piše "Nova.rs".

alt

“Imam određenu dozu opreza, ali neki poseban strah nemam. Na ovaj korak sam se odlučio sam. Ubili su mi dijete, pa neka sad ubiju i mene. Ja moram ići do kraja. Na svim dokumentima koje posjedujem nalaze se ključna imena MUP-a, tužilaštva i političkog vrha RS.  To mi daje sve pravo da ih optužim za udruženi zločinački poduhvat prema mom sinu”, kazao je Davor.

Dragičević je rekao da ga ne interesuje ono što se trenutno dešava u tužilaštvu i sudu u Banjoj Luci. 

„Ja sam napravio definitivni otklon od njih. Vlast i režim neće imati ni sekunde mira; borit ću se još jače nego prošli put. Svaki dan, svaku sekundu – samo da dođem do pravde za svoje dijete. Oni će raditi, naravno, na svoj način, ali i ja ću na svoj“, rekao je Davor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...