DODIK PROZIVA ZVIZDIĆA: „Njegov djed Đuro je prešao na islam,o tome postoji i zapis u Gacku...“

Kada je riječ o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da taj sud u kontinuitetu uz pomoć stranih sudija krši prava Srba, a odluka o šumama je samo jedna u nizu.

  • Politika

  • 07. Okt. 2021  07. Okt. 2021

  • 31

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da priča o srpskom svijetu nije ekspanzivna u teritorijalnom smislu, kako neki žele da je predstave, već da je njen cilj da Srbi dijele iste vrijednosti ma gdje živjeli.

"Srpski svijet je priča da oni u Melburnu i u Čikagu dijele iste vrijednosti srpskog načina života, pisma i krsne slave koju niko nema nego mi. Da se na neki način okupimo u školama, vrtićima i da promovišemo našu istoriju i ono što imamo", rekao je Dodik.

On je naglasio da je to važno jer "nema ništa gore od onih koji negiraju istoriju i konvertita, kakav je ekstremni musliman Denis Zvizdić, čiji je djed Đuro prešao na islam da bi zaštitio porodicu i suprugu od ataka Turaka, o čemu postoji zapis u Gacku".

"Njegov brat je ostao pravoslavac. Sada nema goreg od njega. Oni imaju snažnu potrebu da dokazuju to svoje konvertitstvo i otud stalni napadi", rekao je Dodik za Televiziju "Pink".

Dodik je rekao da su "muslimani u BiH tek 1993. godine sebe proglasili Bošnjacima".

U osvrtu, kako se navodi, na kontinuirane napade koji su u BiH i Republici Srpskoj usmjereni prema njemu i njegovoj porodici, dok im je u Srbiji meta predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica, Dodik je rekao da je napad opšti i orkestriran jer nikom ne odgovara da Srbi imaju jake lidere.

Dodik je rekao da su "do dolaska Vučića na vlast Srbijom upravljali ambasadori, što danas više nije slučaj, te ukazao i da on svakom novom ambasadoru koji dođe u BiH sa istom instrukcijom i obukom otvoreno kaže da zna da su došli da rade protiv Srba, što oni negiraju".

Prema njegovim riječima, "neko je opozicionarima u Republici Srpskoj rekao da je napad na njega jedini način da budu u medijima, a ista je priča i sa Vučićem".

"Isti su centri. Oni smatraju da su uspješno srušili Slobodana Miloševića poslije udara na njegovu porodicu i da sada treba da udare na Vučićevu i Dodikovu porodicu", rekao je Dodik.

Dodik kaže da Srbi moraju da "iskoriste Vučića", koji se ne libi da gradi Memorijalni centar Gradina, jer su izgradnja i obilježavanja memorijala od velikog značaja za srpski narod.

On je podsjetio na mnoga stratišta kao što je vojničko groblje iz Prvog svjetskog rata u Mauthauzenu gdje je sahranjeno oko 5.000 oficira i podoficira, a koje domaće obrazovanje "nije primijetilo".

"Tamo je bio samo krst, a mi smo sagradili kapelu i čekamo proljeće da u prisustvu Vučića i NJegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija osveštamo", rekao je Dodik i dodao da malo ko zna da je u Prvom svjetskom ratu u Doboju ubijeno više hiljada Srba.

Na konstataciju da je upravo logor u Doboju bio predvorje Jasenovca, Dodik je rekao da se Germani srpskim pitanjem bave sto godina i uporno negiraju srpski identitet.

"Kažu da ja nisam Srbin, nego da su moji preci `bosanci`, da ne pišemo ćirilicom, nego `bosančicom`, da ne pričamo srpskim nego `bosanskim` jezikom. I dan danas to rade i onda nam od šest visokih predstavnika šalju četiri iz germanskog svijeta. Oni su uništili Jugoslaviju jer su smatrali da je to previše srpska priča. I onda je treba da vjerujem Schmidtz i u njegove dobre namjere", rekao je Dodik.

Kada je riječ o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da taj sud u kontinuitetu uz pomoć stranih sudija krši prava Srba, a odluka o šumama je samo jedna u nizu.

"Povrh svega dovede nam Albanca za predsjednika tog suda i sada on treba da odlučuje o nama. Pa, mi 100 godina imamo neraščišćene odnose - Srbi i Albanci. I kada je to kažem, onda sam nacionalista", rekao je Dodik, prenosni Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...