“MI IMAMO ZADAĆU”: Andrej Plenković o snimcima zlostavljanja migranata

Govoreći o jučerašnjem sastanku na Brdu kod Kranja, Plenković je posebno istaknuo temu Bosne i Hercegovine rekavši još jednom kako Hrvatska podupire susjednu zemlju na njenom europskom putu.

  • Regija

  • 07. Okt. 2021  

  • 5

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na snimke nasilja nad migrantima i odnose sa BiH.

“Hrvatska kao uređena država poštuje zakone i međunarodne propise i ne želimo biti država koja ima problema s međunarodnim pravnim propisima. Mi imamo zadaću štititi svoju granicu, sprečavati nezakonite migracije i cijenimo ulogu hrvatske policije koja štiti granicu”, rekao je hrvatski premijer.

Samit u Brdu kod Kranja

Govoreći o jučerašnjem sastanku na Brdu kod Kranja, Plenković je posebno istaknuo temu Bosne i Hercegovine rekavši još jednom kako Hrvatska podupire susjednu zemlju na njenom europskom putu.

Rekao je i kako je od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zatražio da se riješi problem s udžbenicima u toj zemlji koji negiraju postojanja hrvatskog jezika.

“To ne pridonosi dobrosudjeskim odnosima ni međusobnom uvažavanju i poštovanju, na štetu je hrvatske manjine u Srbiji i svih mladih ljudi u Srbiji koji obrazovanjem stječu pogrešnu sliku da je hrvatski jezik dio nekog drugog jezika, što naravno nije slučaj”, kaže. Od Vučića je zatražio i da se konačno riješi problem nestalih u Domovinskom ratu, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...