JOŠ JEDAN HRVAT OPTUŽEN ZA RATNE ZLOČINE U BiH: Tukao zarobljenike u...

Sumnja se kako je zajedno s drugim pripadnicima HVO-a tukao najmanje tri zarobljenika

  • Hronika

  • 07. Okt. 2021  

  • 2

Protiv hrvatskog državljanina Damira Bubala iz Zagreba, Okružno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu kojom ga se tereti za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini na području Dervente 1992. godine.

Optužnicu protiv Bubala je potvrdio sudac Okružnog suda u Doboju.

Kako je navedeno u objavi na internet stranici tog tužilaštva, Bubalo (48) je bio pripadnik HVO-a, a tereti ga se da je od aprila do juna 1992. godine u Derventi narušavao tjelesni integritet zatvorenih civila srpske nacionalnosti i učestvovao u njihovom protivzakonitom zatvaranju.

Sumnja se kako je zajedno s drugim pripadnicima HVO-a tukao najmanje tri zarobljenika i protivpravno zatvorio jednog.

Bubala sada u Doboju terete da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 142. Krivičnog zakona bivše SFRJ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...