LJULJALE SE ZGRADE, BUKNULI POŽARI, ZAUSTAVLJENI VOZOVI: U zemljotresu jačine 5,9 po Richteru povrijeđeno više od 50 ljudi

Broj povrijeđenih u zemljotresu koji je pogodio Tokyo i okolinu porastao je na 52, saopštila je japanska Agencija za upravljanje požarima i katastrofama pri Ministarstvu unutrašnjih poslova i komunikacija.

  • Hronika

  • 08. Okt. 2021  08. Okt. 2021

  • 0

Većina povrijeđenih ima modrice i ogrebotine na koži zbog pada usljed zemljotresa. Međutim, određen broj njih zadobio je teže povrede, kao što su prijelomi ili podlivi od udaraca usljed rušenja namještaja.

Vozovi koji su zaustavljeni iz predostrožnosti, jutros saobraćaju sa zakašnjenjima, zbog čega se formiraju velike gužve i redovi za ulazak na stanice.

Zemljotres se osjetio u velikom dijelu istočnog Japana, ljuljao je zgrade i pokrenuo alarme na telefonima stanovnika, koji ih upozoravaju da se sklone, ali nije izazvao rizik na cunami.

Epicentar potresa koji se dogodio u četvrtak u 22.41 po lokalnom vremenu (14.41 po srednjoevropskom) bio je na dubini od 80 kilometara u prefekturi Liba, istočno od Tokija, prema Japanskoj meteorološkoj agenciji.

Američki geološki institut procijenio je da je potres bio magnitude 5,9 na dubini 61 kilometar.

Prijavljeni su požari u jednoj zgradi i dvije rafinerije ali su oni savladani, navela je agencija.

Saobraćanje lokalnih vozova kao i brzih vozova odmah je prekinuto iz predostrožnosti.

Poremećaji u saobraćaju nastavili su se i jutros, sa kašnjenjima lokalnih vozova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...