DR. KON JE RAZOČARAN: Ponovio jednu riječ tri puta, a to je ...

"Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je naš zajednički stav", poručio je Kon.

  • Regija

  • 08. Okt. 2021  08. Okt. 2021

  • 0

Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije, doktor Predrag Kon, izjavio je danas da je razočaran što nisu prihvaćene restriktivnije mjere, koje je predložio medicinski dio Kriznog štaba.

Kon je za TV Prva, govoreći o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, rekao da su trenutno ugroženi i vakcinisani jer, kako je naveo, nevakcinisani pune bolnice. Nije u redu da neko kaže da je dobro, kad smo u ovakvoj situaciji. Razočaran sam što nisu prihvaćene mjere koje smo predložili. Međutim, idemo dalje. Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je naš zajednički stav poručio je Kon.

On je dodao i da nije tačno da je diskriminacija kada se govori o kovid propusnicima. Standardna priča je bila ”Kako ja nevakcinisan mogu da ugrozim tebe vakcinisanog?” Evo kako: Tako bi bilo sa boginjama, zauškama. Sada možemo da vidimo šta se dešava kada stane imunizacija. Duboko zamajavaju narod – rekao je Kon.

Istakao je da su djeca najbolje zaštićena.

"Mi smo se odlučili potpuno pogrešno za zaražavanje, umjesto za vakcinaciju. Zamislite vi da nama treba mjesec dana da povećamo vakcinaciju za jedan procenat, a to bi trebalo da radimo za jedan dan. To je odluka nekoga ko kao da je iz 18. vijeka. Nađite mi čovjeka ko je primio vakcinu i da je završio u bolnici zbog nje", rekao je Kon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...