DESERT DANA: Sutlija sa višnjama

Zanimljiv i malo drugačiji način da pripremite klasičnu sutliju ili puding od riže.

  • Gastro

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 0

SASTOJCI:

700 ml mlijeka

150 vrhnja za šlag

120 gr riže

100 gr blanširanih mljevenih badema

50 gr šećera

Preljev:

400 gr višanja

100 ml vode

1 kašika brašna

2 kašike šećera

1 vanilin šećer

PRIPREMA:

1. Rižu sa mlijekom uspite u šerpu i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša.

2. Dodajte šećer i vanilin šećer pa ostavite da se ohladi.

3. Dodajte umućeno vrhnje, mljevene bademe pa uspite u zdjelice.
4. Višnje pomiješajte sa šećerom i brašnom pa kuhajte u šerpi na laganoj vatri 10-ak minuta.

5. Ostavite da se ohladi pa prelijte preko riže.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...