TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Vozač kamiona iz BiH ispao iz kabine, bore mu se za život

Od siline udarca došlo je do zanošenja kamiona i prikolice, slijetanja na zelenu površinu i prevrtanja kamiona, uslijed čega je vozač zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ispao iz kamiona. 

  • Hronika

  • 09. Okt. 2021  

  • 0

Sinoć oko 2 sata iza ponoći, na hrvatskoj autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozač kamiona teško povrijeđen, saopćila je policija.

Do nesreće je došlo kada je vozilom austrijskih nacionalnih oznaka 24-godišnji austrijski državljanin preticao kamion s prikolicom austrijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. On svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti te je udario u zadnji bočni dio kamiona, navodi se u saopćenju policije.

Od siline udarca došlo je do zanošenja kamiona i prikolice, slijetanja na zelenu površinu i prevrtanja kamiona, uslijed čega je vozač zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ispao iz kamiona. Zbog zadobivenih povreda 53-godišnji vozač je prevezen u Opću bolnicu Nova Gradiška gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede opasne za život, nakon čega je zbog daljnjeg liječenja prevezen u KBC Zagreb, objavila je policija.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće protiv 24-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava, zaključuje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...