"SB" NA LICU MJESTA: Nastavak suđenja Amiru Zukiću i Asimu Sarajliću, na ročište stigao i član Predsjedništva BiH (FOTO)

U nastavku suđenja u predmetu "Bosna" gdje je prvooptuženi Amir Zukić, nekadašnji sekretar SDA, nastavljeno je jutros u Općinskom sudu u Sarajevu. Danas svjedoče članovi Kadrovske komisije SDA, a među svjedocima je i Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH koji je član ove Komisije.

  • Vijesti

  • 11. Okt. 2021  

  • 2

Predmetom su obuhvaćeni i Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović i Asim Sarajlić, za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

Zanimljivo je da su optuženi, ali i član Predsjedništva BiH Šefik Dažaferović došli pješke.

Optuženi se terete da su počinili sljedeća krivična djela: primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, krivično djelo protuzakonito posredovanje, zloupotreba položaja ili ovlasti, krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, te nedozvoljeno držanje oružja.

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asim Sarajlić se tereti da je koristeći svoj položaj posredovao prilikom zapošljavanja, čime je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...