NENO MURIĆ OTPJEVAO PJESMU IZ FILMA O LEGENDARNOM TOMI ZDRAVKOVIĆU: Kako vam se dopada? (VIDEO)

Kao veliki poštovalac muzike Tome Zdravkovića, Neno Murić je rado prihvatio da otpjeva muški vokal.

  • Estrada

  • 11. Okt. 2021  11. Okt. 2021

  • 2

Neno Murić i Jovana Gajović snimili su cover verziju pjesme "Ponoć" iz filma "Toma".

U projektu je učestvovao vokalno instrumentalni sastav Club, a na ideju Filipa Miovčića, klavijaturiste koji je uradio mix i mastering. Obrada je i ekranizovana u restoranu, a spot je uradio Alen Alić.

Kao veliki poštovalac muzike Tome Zdravkovića, Neno Murić je rado prihvatio da otpjeva muški vokal.

"Pogledao sam film 'Toma'. Jako je emotivan, a muzički dio je možda najsnažniji, jer Tomine pjesme su bile iskrene. Kada mi je Filip rekao da ćemo sve snimati u restoranu Bob na Trebeviću, bio sam oduševljen, jer znam da je legendarni pjevač većinu svojih spotova snimio upravo na tom mjestu i imao posebnu vezu sa Sarajevom. Kako je i sam film poklon vrsnim umjetnicima, tako je i ovo moj poklon muzičaru koji nas je na neki način zadužio svojom umjetnošću i inspirisao na ovakvu muziku", kaže Neno Murić, piše Klix.

Podsjetimo, naslovnu numeru "Ponoć" iz filma o životu legendarnog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića, koji je režirao Dragan Bjelogrlić, komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Predragom Živkovićem Tozovcem. Riječ je o duetu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić koji nikada nisu snimili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...