NOVA PREDSJEDNIČKA ULOGA: Pogledajte na koju je poziciju imenovana Kolinda Grabar-Kitarović

Povjerenstvo za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara sada ima novu predsjednicu.

  • Regija

  • 11. Okt. 2021  11. Okt. 2021

  • 4

Bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović Međunarodni olimpijski odbor imenovao je na važnu funkciju. Povjerenstvo za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara sada ima novu predsjednicu.

Dosadašnja predsjednica Kristin Kloster Aasen podnijela je ostavku nakon njezinog izbora u Izvršni odbor (EB) jer niti jedan član Izbornog odbora ne može raditi u budućim komisijama domaćina (za Olimpijske igre i Olimpijske zimske igre), kako bi se osiguralo šire sudjelovanje Sjednice MOO-a u postupku odabira, javlja Olimpyc.com.

Novi pristup izboru olimpijskih domaćina fleksibilniji je, a MOO radi s potencijalnim domaćinima na optimizaciji svojih olimpijskih projekata i usklađivanju s dugoročnim planovima društvenog i privrednog razvoja u korist njihovih zajednica. Kao rezultat toga, postoji nezabilježen interes brojnih zemalja na različitim kontinentima za domaćinstvo budućih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

''Povjerenstva budućih domaćina imaju važnu ulogu u oblikovanju budućnosti Olimpijskog pokreta. Kolinda Grabar Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući ono na najvišim razinama vlasti i međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu i odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, tokom odabira Brisbanea 2032.", rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

''Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja Olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću nadolazeći domaćini, poput klimatskih promjena", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi Dnevnik.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...