VJEROVALI ILI NE: Mafija u problemima zbog…

"Stariji članovi mafije žale se da su milenijalci, koji su odrasli u predgrađima, a ne na ulicama grada, mekši, gluplji te da nisu odani kao mafijaši iz prošlosti. Osim toga, uvijek tipkaju po mobitelima",

  • Šareni svijet

  • 11. Okt. 2021  

  • 0

Milenijci, generacije rođene između 1981. i 1996. godin, stvaraju problem američkoj mafiji.

Po izvještaju Wall Street Journala, stariji mafijaši žale se da su mladi uzdanici mafije nepouzdani i da - previše tipkaju po mobitelima.

Navodni vođa njujorške kriminalne obitelji Colombo, 87-godišnji Andrew Russo uhapšen je prošlog mjeseca, a jedan od razloga njegovog pada je i to što je neuspješno upravljao mlađim saradnicima, ispričao je za The Wall Street Journal bivši agent FBI-a Scott Curtis.

Russovo dugogodišnje mikroupravljanje pokazalo je nepovjerenje u sposobnosti mafijaša na nižim razinama, smatra Curtis. Nekoliko bivših državnih istražitelja dodalo je kako mafijaši milenijalci ne posluju na način na koji su njihovi stariji saradnici navikli te da to stvara problem organizacijama.

"Stariji članovi mafije žale se da su milenijalci, koji su odrasli u predgrađima, a ne na ulicama grada, mekši, gluplji te da nisu odani kao mafijaši iz prošlosti. Osim toga, uvijek tipkaju po mobitelima", piše novinar Journala.

Upravo je "tipkanje" koštalo navodnog vođu porodice Colombo. Jedan od njegovih mlađih saradnika optužen je da je slao prijeteće poruke dok je iznuđivao novac. To se na kraju pokazalo kao inkriminirajući dokaz.

"Kod njih je sve po telefonima", rekao je novinaru jedan bivši član mafijaške porodice.

"Iako svakodnevni rad mafije izgleda malo drugačije od rada ostatka svijeta, problemi u upravljanju nisu toliko drugačiji. Ove pukotine u funkcioniranju organiziranog kriminala mikrokosmos su ekonomskog izmučenog generacijskim ratovima, a radno mjesto je bojno polje", prenose sad američki mediji te dodaju da su "milenijalci stvorili 'novo normalno' koje se u potpunosti temelji na digitalnom".

Taj je generacijski jaz toliko velik da je, čini se, čak ušao i u podzemni svijet rada, gdje su visokorangirane osobe, poput gore spomenutog Russa, navikle na tradicionalan način rada te zbog toga nisu spremni prepustiti svoju moć mlađoj generaciji za koju smatraju da - nema pojma, prenosi Index.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...