ODLUKA JE PALA: Škoda zaustavlja proizvodne trake do kraja godine, sve zbog…

Do tada će proizvodne linije mirovati, odnosno nema potrebe proizvoditi nove nedovršene automobile.

  • Auto

  • 12. Okt. 2021  

  • 0

Globalna nestašica čipova pogađa sve proizvođače automobila, a svaki od njih se s praznim skladištima bori na svoj način.

Škoda je objavila da će do kraja godine smanjiti, odnosno prekinuti proizvodnju automobila u svojim češkim tvornicama. Proizvedno je već mnogo automobila, koji stoje na parkiralištima i ne mogu se isporučiti jer im manjkaju čipovi bez kojih nisu dostupne mnoge funkcije.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2021/10/190708-Start-of-production-for-the-new-%C5%A0KODA-KAMIQ-city-SUV-1.JPG-1440x994-1.jpg

Škoda u narednom periodu planira dovršiti već proizvedena automobile, kada u tvirnice stignu pošiljke čipova. Do tada će proizvodne linije mirovati, odnosno nema potrebe proizvoditi nove nedovršene automobile.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...