OTPAD NAŠ SVAGDAŠNJI: Jelen je dvije godine oko vrata nosio...(VIDEO)

Ispostavilo se da mu je guma već počela ozbiljno ugrožavati zdravlje. Nakon intervencije, olakšali su ga za oko 17 kilograma tereta.

  • Šareni svijet

  • 12. Okt. 2021  12. Okt. 2021

  • 0

U američkoj državi Colorado jelen je dvije godine nosio automobilsku gumu oko vrata, sad su ga napokon uspjeli osloboditi.

Colorado Parks and Wildlife objavio je na svojim stranicama da je riječ o kanadskom jelenu, mužjaku starom četiri i pol godine, što znači da je, ako je gumu oko vrata nosio "najmanje dvije godine", lako moguće da je automobilsku uteg oko vrata nosio pola svog života, možda i duže.

Ispostavilo se da mu je guma već počela ozbiljno ugrožavati zdravlje. Nakon intervencije, olakšali su ga za oko 17 kilograma tereta.

Tek iz četvrtog pokušaja u sedam dana službenici agencije pod čijom su nadležnosti sva zaštićena prirodna područja američke savezne države Colorado, uspjeli su anestezirati jelena koji je dvije godine oko vrata nosio automobilsku gumu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...