DUŽ GRANICE: Krenula jedna od najvećih potraga ikada u Njemačkoj, uključeno je...

...oko 800 njemačkih i čeških policajaca, vatrogasaca, 40 pasa za traganje, helikoptera i dronova.

  • Šareni svijet

  • 12. Okt. 2021  12. Okt. 2021

  • 1

Stotine policajaca učestvuje u potrazi za nestalom osmogodišnjom djevojčicom u šumovitom području duž njemačko-češke granice u Bavarskoj, prenosi Anadolu Agency.

Djevojčica Julia je nestala sa bratom i rođakom u nedjelju dok se porodica odmarala tokom pješačenja u šumi.

Dječaci od šest i devet godina pronađeni su u nedjelju navečer u šumi u blizini bavarskog grada Waldmuenchen, a djevojčica se i dalje vodi kao nestala.

U potragu je uključeno oko 800 njemačkih i čeških policajaca, vatrogasaca, 40 pasa za traganje, helikoptera i dronova.

Na tom području su zabilježene jako niske temperature pa se vlasti boje da djevojčica možda neće preživjeti još dugo na hladnoći.

Pretpostavljaju da se izgubila u šumi i ne misle da je žrtva zločina.

“Šanse za preživljavanje djevojčice opadaju iz sata u sat”, rekao je portparol policije Josef Weindl njemačkim dnevnim novinama “Passauer Neue Presse”.

Djevojčica i njena porodica su iz Berlina.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...