BURNA SITUACIJA NA SJEDNICI: Zastupnica tokom govora u skupštini pala u nesvijest (VIDEO)

Odmah su joj pritrčale kolege u pomoć...

  • Svijet

  • 12. Okt. 2021  

  • 0

Vanredna sjednica austrijskog parlamenta, posvećena krizi vlade nastale zbog pokretanja istrage protiv Sebastiana Kurza, bila je veoma turbulentna.

Zastupnica opozicione Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) Eva-Maria Holzleitner pala je u nesvijest za vrijeme svog govora, za pultom.

Odmah su joj pritrčale kolege u pomoć, a kako je kasnije saopćeno, zastupnica je kolabirala bez posljedica.

Druga burna situacija na sjednici je bilo bacanje optužnice na pod. Liderka NEOS Beate Meinl-Reisinger, nakon svog govora predala je novom kancelaru Alexanderu Schallenbergu dokument o optužbama protiv bivšeg kancelara i lidera Narodne partije Austrije (OVP) Sebastiana Kurza.

Schallenberg je taj dokument bacio na pod iza sebe.

Opozicija je na to burno reagovala, a Schallenberg je poručio da nije imao namjeru da pokaže nepoštovanje prema nezavisnom pravosuđu, kao što su to neki protumačili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...