SARAJEVSKOM KAFIĆU VATRA NIJE ODOBRENA LEGALIZACIJA BAŠTE: Objekat je nacionalni spomenik BiH...

Također, neosnovanim je utvrđen i zahtjev vlasnika da stambeni prostor koji se nalazi na istoj lokaciji u stambeno-poslovnom objektu pretvori u poslovni.

  • Ekonomija

  • 12. Okt. 2021  

  • 0

Federalno ministarstvo prostornog uređenja donijelo je negativno Rješenje prema zahtjevu investitora - sarajevskog kafića Vatra da budu legalizovani dograđeni objekat u Ferhadiji 4 u Sarajevu.

Također, neosnovanim je utvrđen i zahtjev vlasnika da stambeni prostor koji se nalazi na istoj lokaciji u stambeno-poslovnom objektu pretvori u poslovni.

U obrazloženju se navodi da je investitor ovaj zahtjev uputio još 22.11.2012. godine Službi za upravu i prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo.

Krajem septembra ove godine, Općina Centar Sarajevo na čijoj površini se predmetni objekat i nalazi uputila je zahtjev investitora Federalnom ministarstvu na postupanje pozivajući se na odluku Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH o proglašenju nacionalnog spomenika – Historijski urbani krajolik Sarajevo, što je uvidom u dokumentaciju i potvrđeno te je Federalno ministarstvo donijelo odluku da odbije zahtjev.

Članom 2. odluke Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, predmetni prostor je određen kao "nacionalni spomenik od izuzetnog značaja za BiH".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...