ŠTA SE DOGAĐA U SANDŽAKU: Evakuacija zgrade u centru Novog Pazara, stanovnici pozvali policiju...

Stanari jedne zgrade u centru Novog Pazara, u Ulici AVNOJ-a, evakuirani su u utorak uvečer iz stanova zbog tegoba sa disanjem, nezvanično saznaje radio Sto plus.

  • Hronika

  • 13. Okt. 2021  

  • 0

Oni su, kako su rekli za Sto plus, oko 21 sat osjetili težak i opor miris zbog kojeg su teško disali.

„Živim na petom spratu i svi u stanu smo istovremeno osjetili grebanje u grlu. Teško smo disali i gušili se. Izašli smo, a u hodniku je bilo još teže, jedva smo disali, pekle su nas oči. Iako nije radio lift, uspjeli smo da izađemo iz zgrade“, priča jedna od stanarki.

Pozvali su policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć, koji su ubrzo stigli i započeli evakuaciju.

„Zbog problema sa disanjem dvije osobe su prebačene u Opštu bolnicu gde im je ukazana ljekarska pomoć. U toku je provjera šta je izazvalo tegobe kod stanara“, kazao je izvor iz policije.

Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je možda aktivirana neka vrsta dimne bombe ili je došlo do prosipanja kiseline, javlja Sto plus.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...