FOTOREPORTER "SLOBODNE BOSNE" ZABILJEŽIO: Evo šta je Čović na sastanku sa Izetbegovićem i Špirićem rekao da neće prihvatiti...(FOTO)

Pitanje Izbornog zakona bi trebali riješti do kraja godine, kazao je Čović

  • Vijesti

  • 13. Okt. 2021  13. Okt. 2021

  • 9

Nikada nismo bili u goroj političkoj situaciji, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragan Čović, nakon sastanka za ostalim članovima Kolegija ovog doma, Bakirom Izetbegovićem i Nikolom Špirićem.

- Što je prije moguće potrebno je pronaći rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH. Ddo kraja godine je ostalo još malo, kazao je Čović, ponavljajući od ranije izrečenu tvrdnju kako vjeruje da je dogovor moguće postići u ovom roku.

Također, ponovio je i stav o tome kako on vidi izmjene Izbornog zakona.

- Nikada nećemo prihvatiti da se ukine konstitutivnost naroda, naglasio je Čović. 

Govoreći o Dodikovoj inicijativi o "samostalnoj RS" naglasio je kako na nju gleda kao i na sve ostale pokušaje stvaranja BiH u kojoj se neće poštovati prava konstitutivnih naroda. Dodao je i da treba viti jako oprezan ako se želi mijenjati Dejtonski sporazum, odnosno Ustav BiH, te da se i u tom slučaju mora zadržati princip konstitutivnosti naroda.

Na sve ovo dodao je i kako HDZ želi evropsku BiH, piše Oslobođenje.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" danas je bio u Parlamentu Bosne i Hercegovine gdje se održavao sastanak Izetbegovića, Špirića i Čovića. U fotogalerijama možete pogledati detalje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...