PREKODRINSKE PATOLOŠKE PRIČE: Svetozar pripremio sahranu za ženu, kad su mu rekli da je živa krstom krenuo da tuče policiju

"Jedan policajac je povrijeđen”.

  • Šareni svijet

  • 13. Okt. 2021  13. Okt. 2021

  • 2

Svetozar P. (50) iz jednog sela u opštini Koceljeva u Srbiji napao je policijske službenike koji su mu došli u kuću nakon što je prijavio da mu je supruga preminula.

Ali ona uopšte nije bila mrtva. To je tek početak priče koja nalikuje na film prepun crnog humora.

Svetozar i L. P. (64) živjeli su u vanbračnoj zajednici u njegovoj kući. Nakon što je mislio da mu je žena umrla, javio je to njenoj kćerki. Ona je obavijestila policajce koji su stigli u kuću s ljekarom iz lokalnog doma zdravlja koja je trebalo da potvrdi smrt, piše beogradski “Kurir". 

Kada su policajci i doktorica došli u Svetozarovu kuću, sve je bilo puno rodbine i prijatelja. Svi su mu izražavali saučešće zbog smrti supruge. Svetozar je pripremio već i kovčeg i krst. A onda, preokret.

“U kuću su već bili dopremljeni kovčeg i krst, sve je bilo spremno za sahranu. Jedan od policajaca prišao je Svetozaru kako bi obavio razgovor s njim, a doktorica je ušla u sobu u kojoj je ležala ‘pokojnica’ kako bi konstatovala smrt. Međutim, ubrzo se pojavila na vratima i rekla da je žena živa”, priča izvor, prenosi “Kurir” ovu nevjerovatnu priču.

Nakon toga i policajac je ušao u sobu i uvjerio se da L. P. diše i da je samo bila u nesvijesti. Policajac je ovu bizarnu situaciju mislio zaključiti tako što će ženu odvesti u dom zdravlja na pregled, ali Svetozar je u tom trenutku potpuno poludio.

“Umjesto da mu bude lakše što mu je supruga živa, Svetozar je tada dohvatio drveni krst koji je kupio za ženinu sahranu i njime pokušao udariti policajca. Potom je prišao policijskom vozilu i tim krstom polupao stakla. Jedan policajac je povrijeđen”, objašnjava sagovornik.

Kako se doznaje, policajci su savladali Svetozara nakon čega je, po nalogu tužilaštva, prebačen na psihijatriju.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...