MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA KOSOVA: "Akciju smo koordinirali sa međunarodnim predstavnicima"

Svečlja je rekao da su demonstranti tokom sukoba "protiv policije koristili dugo oružje".

  • Regija

  • 13. Okt. 2021  

  • 0

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je tokom današnje akcije kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici povrijeđeno osam policajaca, prenosi Ekonomija onlajn.

Svečlja je rekao da su demonstranti tokom sukoba "protiv policije koristili dugo oružje".

"S obzirom na ovu situaciju, želim da naglasim da smo posvećeni zakonu i redu. Tačno je da je Kosovo ugroženo ekonomskim kriminalom, terorizmom i kriminalnim grupama, ali mi smo zainteresovani za borbu protiv njih. Današnja akcija je bila uspješna hapšenjem nekoliko ljudi, i ona je sprovodena na cijelom Kosovu, tako da nikako nije uperena protiv građana sa sjeveru zemlje. Naše institucije neće tolerisati narušavanje ustavnog poretka, a svi oni koji krše zakon bit će uhapšeni" poručio je Svečlja.

On je dodao da su "tužilac i sudija za prethodni postupak srpske nacionalnosti".

"Dozvolite mi da vas obavijestim da je tužilac ovog slučaja Srbin, sudija za prethodni postupak je Srbin, pripadnici jedinice za brzo reagovanje u Sjevernoj Mitrovici, većina su Srbi, većina uhapšenih su Albanci, većina onih za kojima tragamo su Albanci, tako da se ne radi ni o kakvoj državnoj represiji protiv bilo koga", ističe Svečlja.

Komentarišuči izjavu visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borella, on je poručio da je "ova akcija koordinirana sa međunarodnom zajednicom".

"U borbi protiv šverca smo svaki dan. Jučer je policija imala uspješnu operaciju, gdje je uhapšen falsifikator, po nacionalnosti je Turčin, sada o ovome treba da obavijestimo i druge. Naglasio sam da imamo koordinaciju sa međunarodnim akterima i informirali smo ih o ovoj akciji", zaključio je Svečlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...