VUKANOVIĆ O POLITIČKOM FIJASKU MILORADA DODIKA U ISTOČNOM SARAJEVU: “Čim je neka velika afera, on diže tenzije, jer vidi da NJEGOV BROD TONE”

Vukanović je tim povodom poručio da je Dodik jedan šarlatan koji se poigrava s ozbiljnim stvarima.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2021  14. Okt. 2021

  • 1

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović komentirao je za Hayat.ba današnji politički fijasko u Istočnom Sarajevu na sastanku ambasadora sa čelnicima entiteta RS.

Podsjećamo, na današnji sastanak u Istočnom Sarajevu od 28 pozvanih ambasadora, odazvalo se samo 11, što je dovoljan znak samom voždu iz Laktaša koliko ozbiljno ga shvataju u zapadnim zemljama.

Vukanović je tim povodom poručio da je Dodik jedan šarlatan koji se poigrava s ozbiljnim stvarima.

-Sve me to podsjetilo na raniji dolazak Catherine Ashton, kada je on na sličan način zategao konopac. Tada je podigao tenzije i produkovao krizu i na kraju je iskoristio da ojača svoju poziciju i preuzme kontrolu nad pravosuđem – kaže nam Vukanović.

Dodaje da je Dodik u velikoj krizi jer mu je potpuno spao rejting.

-Ne može da se odbrani od afera koje on i njegovi saradnici proizvode svaki dan, a njegov nakaradni sistem se raspada. I onda u panici po mantri, čim je neka velika afera, on produkuje krizu i diže tenzije – dodaje.

Na kraju je kazao da i međunarodna zajednica snosi odgovornost za ovakvo ponašanje Milorada Dodika.

-Već godinama tolerišu i prečutno podržavaju ovakvo devijantno ponašanje Milorada Dodika. Sada Dodik ponovo sebe pokušava da pokaže nekog bitnog od koga zavisi stanje u BiH i da se nametne kao neko ko je tu kao ključan faktor, ali mislim da je njegovo vrijeme prošlo i da on prije svega povlači neke panične poteze jer vidi da brod njegov tone, jer je šupalj na sve strane – jasno nam govori Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...