DINO MERLIN U SUZAMA PROGOVORIO O PERIODU KOJI MU JE UMALO UNIŠTIO ŽIVOT: "Bio sam teško bolestan, život ili smrt bilu su mi isto..."

Treba tu imati i malo sreće, ja bih poželio svim dobrim ljudima da imaju takav brak kao što ga imam ja. Ljubav, kao i kašalj, ne možete sakriti...".

  • Estrada

  • 14. Okt. 2021  14. Okt. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin, jedan od rijetkih koji s jednakim intenzitetom u nekadašnjoj državi i u današnjim zemljama u regiji uživa veliku popularnost i naklonost publike, u medijima dosta rijetko priča o privatnom životu.

Stoga ne čudi veliko zanimanje koje je izazvao video koji se prenosi na društvenim mrežama, a u kojemu pjevač govori o vrlo teškom razdoblju u svom životu u kojemu mu je "svašta padalo na pamet", jer su mu "život i smrt bili isti".

S izvjesnom zadrškom i suzama u očima Dino je otkrio da je prošao užasnu borbu, onu s depresijom.

"Ovo ću reći prvi put, u jednom periodu života bio sam teško bolestan. Imao sam jednu tešku depresiju. To nikome ne bih poželio.

To se manifestiralo tako da sam bio nizašto. Apsolutno me ništa nije interesiralo, meni je bilo isto, život i smrt. Život i smrt su za mene bili isti. Bio sam biljka.

"I to je bio period kad sam želio napustiti muziku, svašta je meni tada padalo na pamet... Ali, eto, nekim čudom sam se izvukao", ispričao je Merlin sa suzama u očima.

Da depresija pogađa i sretne i uspješne nije nepoznanica, kao što takvo ozbiljno zdravstveno stanje, a koje se srećom može liječiti, nije ni posljedica nečije nezainteresiranosti, ni lijenosti, što će joj neki paušalno pripisati.

Sarajevski muzičar je u intervjuu ispričao koliko je sretan u svome braku, kako ima divnu porodicu, djecu i unuče, koji su njegova "tvrđava".

Upitan za formulu za uspješan brak, Dino je odgovorio:

"Ja sam imao 17 godina, a supruga je bila još mlađa, kad smo se upoznali. I kad se upoznate tako mladi, nisam ja tada bio Dino Merlin, ja sam bio neki dječak koji je išao u neku srednju školu, budućnost je bila neizvjesna i moj status... Kad se upoznate u tim godinama, nema tu nikakvih kalkulacija, to možemo nazvati ljubav bez kondicionala...

Treba tu imati i malo sreće, ja bih poželio svim dobrim ljudima da imaju takav brak kao što ga imam ja. Ljubav, kao i kašalj, ne možete sakriti...".

Upitan zašto se njegova supruga rijetko pojavljuje u medijima, odgovorio je:

"Moja je supruga vrlo talentirana arhitektica i ona radi svoj posao, ali je prednost dala mojoj karijeri... Iako mi to sve smatramo našim, tako da se to potpuno prirodno razvijalo, nikad nismo to problematizirali. Ona je jednostavno vrsta osobe koja se ne voli pojavljivati u javnosti, iskren da budem, ne volim ni ja, ali moram", zaključio je muzičar uz osmijeh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...