I MLADEN BOSIĆ JE PROČITAO DODIKA: "Svakih sedam dana mijenja stav, sada je najnovija konstrukcija..."

Mišljenja je da su Dodikove najave o samostalnosti Republike Srpske u okviru BiH smiješne.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2021  14. Okt. 2021

  • 0

Mladen Bosić, delegat SDS-a u Domu naroda, naglasio je kako je sada “očigledno sve u Dodikovim rukama”.

-Razgovori u kojima učestvuje Špirić svakako nisu ni bili predviđeni da donesu rješenje, osim da polako prave put za eventualan povratak u Parlament. Što se tiče rješenja, evidentno je da nešto mora da se desi oko Inzkovog zakona. Ne vjerujem da će Dodik imati prostora da bilo kako promijeni stav o bojkotu – ističe Bosić i dodaje:

-On će se svakako nastaviti, pogotovo što Dodik prelazi na novu fazu priče o nezavisnosti i povlačenja saglasnosti za učešće u zajedničkim institucijama. Ukoliko bi se desilo ono što najavljuje, onda je to korak dalje od priče o povratku u institucije.

Bosić kaže da je stav SDS-a da poštuje ono što je NSRS izglasao, piše Hayat.

Mišljenja je da su Dodikove najave o samostalnosti Republike Srpske u okviru BiH smiješne.

-Dodik svakih sedam dana mijenja stav, sada je najnovija konstrukcija samostalnost u okviru BiH. To je zaista nešto što bi čovjek dobro morao da promozga, kako je moguće imati samostalnost i biti u okviru BiH – naglašava Bosić.

Prema tome, smatra on, Dodik se gubi u tim obećanjima, a dokle će gurati,  da niko ne zna.

Dodaje da ukoliko uzmemo u obzir ranija iskustva, sve to će vrlo brzo pasti u vodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...