ADVOKAT NEDIM ADEMOVIĆ OBJAŠNJAVA: "Da li su Dodikove želje zakonski izvodive..." (VIDEO)

"Kako će se dešavati i kakav će razvoj situacije biti na terenu politički i faktički, mi to ne znamo, ali zasigurno, ukoliko to pređe neku crtu i počne da ugrožava mir u BiH, međunarodna zajednica će sigurno djelovati", poručio je Ademović

  • Politika

  • 14. Okt. 2021  

  • 3

Koliko je moguće zakonski i u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine provesti želje i najave Milorada Dodika o eventualnoj samostalnosti i povlačenju iz Oružanih snaga BiH, za O kanal je komentirao stručnjak za ustavno pravo Nedim Ademović.

Jasan je - taj proces nije moguć.

"To entiteti ne mogu uraditi. Ne mogu povući svoj potpis. Sve bi to bilo protivustavno. Da li će to Republika Srpska uraditi ili ne, to ne znamo, ali je Ustavni sud BiH tu bez obzira što ga napadaju. Tu je da zaštiti ustavnost države Bosne i Hercegovine, da eventualno sve pravne akte koji budu osnov za takvo neustavno postupanje, stavi van snage. Kako će se dešavati i kakav će razvoj situacije biti na terenu politički i faktički, mi to ne znamo, ali zasigurno, ukoliko to pređe neku crtu i počne da ugrožava mir u BiH, međunarodna zajednica će sigurno djelovati", poručio je Ademović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...