“ULOG JE VELIKI...”: Mirko Šarović pozvao opoziciju u RS-u

"Značaj Prijedora kao grada u političkom i svakom drugom slučaju je toliki da opozicija mora zbiti redove, koliko god smo različiti i koliko god ima ličnih i nekih drugih animozeta i podjela", poručio je Šarović.

  • Mini market

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 1

"Očekujem od opozicionih stranaka da ne istrčavaju i ne vrše samoreklamiranje svojih kandidata za izbore u Prijedoru, jer to može otići u pogrešnom pravcu", rekao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

"Svaka stranka ima dobrih kandidata i to jeste činjenica. Zbog toga u ovoj početnoj fazi prije raspisivanja izbora, treba stati sa isticanjem kandidatura i vlastitom promocijom, ukoliko želimo biti sigurni da pobjeđujemo vlast. Značaj Prijedora kao grada u političkom i svakom drugom slučaju je toliki da opozicija mora zbiti redove, koliko god smo različiti i koliko god ima ličnih i nekih drugih animozeta i podjela", poručio je Šarović.

Ulog je veliki, kaže Šarović, jer pobjeda u Prijedoru otvara vrata pobjede na opštim izborima iduće godine. 

"Odgovornost je na nama kao opoziciji da buduće glasače usmjerimo u pravom smjeru, prema najkvalitetnijem kandidatu za grad Prijedor. Mi,  šefovi političkih stranaka, prije svega treba da sjednemo i učinimo prvi i možda najvažniji korak i dogovorimo se o zajedničkom nastupu. Tek nakon tog dogovora slijedi razgovor o jednom kandidatu koji bi mogao predstavljati cijelu opoziciju i iza koga može da stane najveći broj građana Prijedora", poručio je Šarović, saopšteno je iz SDS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...