NAPAD NA ZASTUPNIKA OKARAKTERIZIRAN KAO TERORIZAM: Ubistvo u crkvi povezano sa...

Amess je na mjestu podlegao ozljedama unatoč brzoj intervenciji spasilačkih službi i pronađen je nož, rekla je policija Essexa, koja ne traži druge osumnjičene.

  • Svijet

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 0

Britanska policija nazvala je ubistvo konzervativnog zastupnika Davida Amessa, koji je izboden nožem u petak, "terorističkim činom", što je ponovno pokrenulo pitanja o sigurnosti izabranih dužnosnika u Velikoj Britaniji.

David Amess (69), član Konzervativne stranke Borisa Johnsona i gorljivi Brexiter, više je puta izboden nešto poslije podneva u metodističkoj crkvi u Leigh-on-Seau, oko 37 milja istočno od Londona gdje je primao svoje birače.

Odmah nakon napada, na licu mjesta je uhapšen 25-godišnjak zbog sumnje u ubistvo.

Nekoliko britanskih medija izvijestilo je da je riječ o britanskom državljaninu somalijskog porijekla.

“Prvi elementi istrage otkrili su potencijalnu motivaciju povezanu s islamističkim ekstremizmom”, navodi se u saopćenju gradske policije objavljenom u noći s petka na subotu, nekoliko sati nakon što je istraga povjerena Odjelu za borbu protiv terorizma.

Amess je na mjestu podlegao ozljedama unatoč brzoj intervenciji spasilačkih službi i pronađen je nož, rekla je policija Essexa, koja ne traži druge osumnjičene.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...