MUNJEVITA AKCIJA: Turski komandosi na sjeveru Iraka neutralizirali grupu...

Kako je saopćeno iz Ministarstva odbrane Turske, teroristima PKK-a je na sjeveru Iraka nanesen još jedan težak udarac.

  • Svijet

  • 16. Okt. 2021  

  • 12

Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je da je na sjeveru Iraka, u regiji operacija akcija "Kandža-Munja" i "Kandža-Grom" neutralisano je četvero terorista PKK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Ministarstva odbrane Turske, teroristima PKK-a je na sjeveru Iraka nanesen još jedan težak udarac.

"Naša borba protiv terorista nastavlja se efikasno i odlučno. Četiri terorista PKK na sjeveru Iraka neutralizirana su vozilima za podršku i helikopterima ATAK", navodi se u saopćenju.

Turske snage sigurnosti provode opsežnu borbu protiv terorista PKK-a unutar Turske, ali i na sjeveru susjednih Iraka i Sirije.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...